Bert Volders heeft het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2017-2018 gewonnen. Na zes vragenrondes had hij geen enkele fout gemaakt, goed voor de maximale 300 punten! Hij herovert de bokaal dus op Bert Kamstra, die nu met 270 punten derde is geworden. Jacob Hettinga uit Haren werd tweede, met 280 punten. Achter dit drietal eindigden op de plaatsen 4 tot en met 10 de volgende leden: Albert Oost, Auke van der Horn, Ger Rijskamp, Gertjan Lania, Carim Mesbah, Aron Tepper en Peter Kraan. Bert, van harte!

In de categorie niet-leden bleven Auke Sikke Broersma uit Surhuisterveen en Colin Prooi uit Hellevoetsluis foutloos (300 punten).  Achter dit winnende duo eindigden Wim Veldhuizen (Hardenberg, 290 punten), Jan Pultrum (Drachten, ook 290 punten) en Eric ten Horn (Veendam, 280 punten).

Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Klik hier voor alle vragen en antwoorden, met ook een toelichting.

In juli al gaan we van start met ronde 1 van het seizoen 2018-2019. Doe jij dan ook mee?!

dsc_0433Winnaar Bert Volders (links)