De strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2011-2012 was spannend. In de categorie leden streden drie leden tot het laatst om de overwinning. Uiteindelijk moest een barrage de beslissing brengen. de Johan Roedersbokaal is op 5 maart tijdens de jaarvergadering uiteindelijk voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgereikt aan Bert Volders uit Bedum. Van harte! In de categorie niet-leden won Colin Prooi uit Hellevoetssluis.

Bert Volders bleef net als Henk Steenhuis foutloos in de categorie leden. In de barrage maakte Henk één foutje, waardoor Bert zich opnieuw een jaar lang spelregelkampioen van de vereniging mag noemen. De bokaal werd tijdens de jaarvergadering van 5 maart uitgereikt door de bedenker van alle moeilijke vragen, Klaas Smith. Bert, van harte! Klik hier voor de volledige eindstand (categorie leden).

 IMGP2620

Bert Volders heeft de Johan Roedersbokaal ontvangen uit handen van Robert van Dorst  en Klaas Smith (midden).

Voor het tweede jaar was er ook de mogelijkheid voor niet-leden/donateurs van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken om online met het Johan Roeders spelregelkampioenschap mee te doen. Colin Prooi uit Hellevoetssluis bleef foutloos en is daarmee als winnaar de opvolger van Bayram Cakir. Later dit jaar zullen we Colin een prijs doen toekomen… Colin, van harte! Klik hier voor de eindstand in de categorie niet-leden.

De antwoorden + toelichting op de vragen van ronde 5 en 6 (en de eerdere rondes) kun je hier vinden

Wil je de geschiedenis van het Johan Roeders spelregelkampioenschap weten? Klik dan hier.

De strijd is voor dit seizoen dus gestreden, maar we komen terug… Vanaf augustus/september 2012 kun je weer een aantal maanden achtereen lastige en leerzame spelregelvragen verwachten. Wie worden de opvolgers van Bert en Colin en kunnen we in maart 2013 hier alle hulde geven?