Afgelopen week is Ate Nijdam overleden. Ate was de laatste jaren nog als donateur aan onze vereniging verbonden, maar verder in het verleden ook jarenlang lid van Groningen en Omstreken. Enkele jaren geleden nog maar ging hij een aantal keren op rij mee met het technisch weekeinde op Ameland. We verliezen in Ate een echte scheidsrechtersvriend. Iemand die genoot van het leven, met humor en het nodige relativeringsvermogen naar zaken kon kijken en niet alles klakkeloos aannam.

Nijdam was de laatste jaren vooral bekend als scheidsrechtersbegeleider van FC Groningen. een functie die hij 20 jaar vervulde. Zelf was hij jarenlang scheidsrechter op het hoogste amateurniveau. In de jaren ’70 van de vorige eeuw was hij bovendien grensrechter in het betaalde voetbal. Veel scheidsrechters van nu kennen hem ook als scheidsrechtersbegeleider op het toenmalige Eurovoetbal-jeugdtoernooi.

Ate is 73 jaar geworden. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. We wensen de familie sterkte toe bij dit grote verlies. Ate, rust zacht. We zullen je blijven herinneren.

nijdam