De Groninger scheidsrechters waren dit weekend voor de 18e keer voor een technisch weekeinde op Ameland. Op deze pagina publiceerden we afgelopen dagen een live verslag.

Maandag 11 januari

Het technisch weekeinde zit er alweer op! De zondag verliep actief. Na een ontbijt en de ´act´ van onze huiskomiek Theo Kok, was het tijd voor de nieuwjaarsduik. Henk Steenhuis, Jurjen Kaper en Marc van der Haak waren zo dapper (of knettergek zoals sommigen uitspraken).  Daarna ging een groep wandelen en een groep trainen. Vervolgens was er even tijd om de kamer op te ruimen, waarna de hele groep op de fiets stapte op weg naar het 12,5 km verderop gelegen Hollum. Onder de vuurtoren werd wat gedronken en reikte Marc de prijzen uit van de sportquiz en pubquiz. Bart Pleiter, Theo Kok en Marcel Boekholt pakten de prijzen. Vervolgens moest de groep snel terug, werd er pasta gegeten(met de nodige lachsalvo´s over het eten door een niet nader te noemen lid) en was het tijd hotel Ameland te bedanken, de spullen te pakken en met bus, boot en opnieuw bus weer naar huis te gaan. Het waren drie geweldige dagen…

Marc en Marcel bedankt voor de organisatie, Henk en Bert voor de trainingen en andere Henk en Theo voor de komische noot. Klaas bedankt voor de bijdrage en natuurlijk alle dank aan de mensen van hotel Ameland voor de gastvrije ontvangst. We komen volgend jaar graag terug!

Zondag 10 januari, 11.30 uur

Op zaterdagavond werden na het eten de hersens gekraakt in de pubquiz. De deelnemers moesten onder andere zoveel mogelijk NOS-nieuwslezers (van toen en nu) opnoemen, konden hun kennis over de Griekse Goden benutten, werden geteisterd met muziek van Bon Jovi en Adele, moesten de landen van Zuid-Amerika oplepelen en werden gevraagd te bedenken hoe oud de Olle Grieze is. Ook Grutte Pier kwam langs… De nodige hilariteit en borrels later was ook dag 2 alweer voorbij. Een enkeling zocht nog een lichtboei op, terwijl een paar anderen zich met piraterij bezig hielden.

De zondag begon voor sommigen wat brak, maar met een goed ontbijt en de traditionele act van onze in Groningen wereldberoemde Theo Kok kon (bijna) iedereen er weer tegen. Tijd voor een wandeling of training (naar keuze). Hoewel de Robbentocht op zaterdag niet doorging, waren er deze ochtend toch een paar te bewonderen… Of waren het de deelnemers aan de nieuwjaarsduik die we uit het water zagen komen?

Nu even tijd voor koffie, douchen en de tas inpakken. Straks op de fiets naar de vuurtoren, warm eten en uitkwartieren. Groningen, we komen er alweer bijna aan! Tot slot vanzelfsprekend: de groeten aan Jirina!

Zaterdag 9 januari, 17.50 uur

De visjes en appelgebak met slagroom zijn op, de benen even gestrekt en het schaatsen gekeken. En een enkele vierde man had honger 🙂 Zo tijd voor het diner en daarna de pubquiz.

Inmiddels staan de nodige foto’s online.

Zaterdag 9 januari, 14.45 uur

Na het laatste ‘verslagje’ verzorgde Henk Steenhuis deel 1 van een leuke en lastige sportquiz. Vervolgens was het tijd voor een borrel en een heerlijk stampottenbuffet en een spelletjesavond. Er werd fanatiek geklaverjast, gepokerd en op de Wii-spelcomputer gespeeld. In de loop van de avond bemoeiden diverse ‘jonkies’ zich met de muziekkeuze, waarbij de meest foute muziek toch wel door DJ Bart werd gedraaid. De eerste dag van het weekeinde zat er al weer op.

Zaterdag kon er relatief rustig worden opgestart, met een prima ontbijtbuffet om 8.30 uur. Daarna werd er door een groep gewandeld en een andere groep ging door bos & duin vol aan de bak. Deze training eindigde via het strand en bos na 8,5 km. weer bij het hotel. Na de douche was het meteen tijd voor deel 2 van de sportquiz. Lastige vragen opnieuw en de nodige hilariteit. Om 13.00 uur werden de meest flitsende wielerpakjes aangetrokken voor een pittige mountainbiketocht onder leiding van onze Amelander vrienden. Een klein groepje ging weer trainen, dit keer voornamelijk op het brede zandstrand, terwijl ook een aantal leden aan de wandel gingen.

En nu is het tijd voor wat vrije tijd en een wandeling naar het dorp. We sluiten uiteraard af met de groeten aan Jirina 🙂 Later vandaag de eerste foto’s.

Vrijdag 8 januari, 16.10 uur

De heenreis verliep voorspoedig, hoewel bij Buitenpost de verkeerde afslag werd genomen en er een extra rondje werd gereden om de heren Oost en Van der Horn te kunnen laten instappen. Om half tien volgde de bootreis. Marc de Lang vroeg meteen al even de groeten te doen aan Jirina…. Bij deze. Marco en Simona zorgden voor een warm welkom in hun hotel Ameland en na een korte speech van Marcel Bellinga en een sandwich, kon er worden gestart met de eerste training of wandeling. De training ging door bos, duin en over het strand. Vooral negen keer omhoog bij de strandopgang door het mulle zand werd trainer Henk Steenhuis niet in dank afgenomen… Na de ruim 7 km training was het tijd voor drie… kwartier spelregeluitleg door Klaas Smith. Hij liep slechts 2 minuten uit, klasse Klaas. Daarna was het fietsen geblazen. Door de duinen en Nes en Buren. Bijna 11 km. Met het heerlijke zonnetje prima te doen! Er was zelfs tijd over voor een bezoekje aan het dorp (de visboer deed goede zaken). Nu op naar de sportquiz en het eten!

Over het technisch weekeinde

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 januari 2016 zal het achttiende Sporthuis Winsum Sportweekend op Ameland worden gehouden. Organisatoren Marc van der Haak en Marcel Boekholt hebben opnieuw een intensief, leerzaam en gezellig programma in elkaar gezet. Er wordt meerdere malen getraind, voor de echte fanatiekelingen is er een mountainbiketocht en er wordt een sport- en spelregelquiz gehouden. Daarnaast is er voor liefhebbers de mogelijkheid op zaterdagmiddag mee te gaan op een Robbentocht, waarbij je op een rondvaartboot langs de zandbanken gaat. Met 100% ‘Robbengarantie’ volgens de kapitein. Op vrijdagavond gaan we (ouderwets) gezellige spellen spelen en op zaterdag is een traditionele pubquiz.

Deelnemers verblijven opnieuw in het knusse en gezellige hotel Ameland in Nes. Deelname kost 175 euro p.p. Dat is voor reis (touringbus, boot en bus), verblijf (twee nachten), tweemaal ontbijt, eenmaal welkomstsandwich en drie warme maaltijden. Voor iedereen is het gehele weekeinde een fiets beschikbaar. Alleen voor deelname aan de Robbentocht een extra eigen bijdrage verschuldigd van tien euro.

Klik hier voor het programma van Ameland 2016

Klik hier voor een impressie van het technisch weekeinde in januari 2015.