Bert Volders en Bayram Cakir beste spelregelkenners 2010-2011

De strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2010-2011 is gestreden. Na zes vragenrondes bleken Bert Volders uit Bedum en Bayram Cakir uit Den Bosch de beste deelnemers! Bert Volders won als lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken daarmee ook de bijbehorende Johan Roedersbokaal en mag zich een jaar lang spelregelkampioen van de vereniging noemen. De bokaal werd tijdens de jaarvergadering van 7 maart 2011 uitgereikt door de bedenker van alle moeilijke vragen, Klaas Smith. Bert, van harte! Bert liet in het eindklassement Ger Rijskamp en Kristian Bakkelo net achter zich. Zij hadden één foutje. De gedeelde vierde plaats was met twee fouten voor Albert Oost, Auke van der Horn en Bert Kamstra. Op een gedeelde zevende plek eindigden Thom van Wijk, Roelof Luinge en Henk Steenhuis.  Klik hier voor de volledige eindstand (categorie leden).

Bert Volders heeft de Johan Roedersbokaal ontvangen uit handen van Robert van Dorst  en Klaas Smith (rechts).

Nieuw in het seizoen 2010-2011 was de mogelijkheid voor niet-leden/donateurs van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken om online met het Johan Roeders spelregelkampioenschap mee te doen. Dat deden enkele tientallen voetballiefhebbers. Bayram Cakir uit Den Bosch bleek met 230 van de maximaal te halen 300 punten de beste deelnemer in deze categorie. Hij wist Ben Drosten uit Borger, Roel Wuite uit Heerenveen, Albert Pool uit Groningen en Colin Prooi uit Hellevoetssluis achter zich te houden. Later dit jaar zullen we ook Bayram een leuke prijs doen toekomen… Bayram, van harte! Klik hier voor de eindstand in de categorie niet-leden.

Uiteraard ook nog even de antwoorden van de vragen van de zesde en laatste ronde:
1 – B
2 – A
3 – B
4 – C
5 – A
6 – D

Klik hier voor alle vragen + antwoorden met uitgebreide toelichting van de vragen in het seizoen 2010-2011.

Wil je de geschiedenis van het Johan Roeders spelregelkampioenschap weten? Klik dan hier.

De strijd is voor dit seizoen 2010-2011 dus gestreden, maar we komen terug… Vanaf augustus/september 2011 kun je weer een aantal maanden achtereen lastige en leerzame spelregelvragen verwachten. Wie worden de opvolgers van Bert en Bayram en kunnen we in maart 2012 hier alle hulde geven?