Spelregelvraag van de Week (8 oktober 2021)

Een nieuwe spelregelvraag, maar eerst natuurlijk het antwoord op de vraag van vorige week. Het juist antwoord was: D. In regel 10 staat:Als de doelverdediger de bal rechtstreeks in het doel van de tegenpartij gooit, dan wordt een doelschop toegekend.” Note: Nog niet zolang geleden werd in een dergelijke situatie wel een doelpunt toegekend, maar de spelregel is op dit punt aangepast.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (8 oktober 2021)

In een wedstrijd tussen twee seniorenteams komt een speler met buitensporige inzet op zijn tegenstander in, maar hij raakt zijn tegenstander NIET. Dit gebeurt op een afstand van 5 meter naast de strafschopstip. Hoe moet de scheidsrechter hierop reageren?

A. Met een strafschop en een gele kaart.

B. Met een directe vrije schop of strafschop en een rode kaart voor de overtreder.

C. Met alleen een directe vrije schop en geen kaart, omdat de speler niet is geraakt.

D. Scheidsrechter laat doorspelen en roept aan de speler dit niet meer te doen.

Wat is het juist antwoord op deze vraag?