Spelregelvraag van de Week (25 juni 2021)

Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had A moeten zijn: Ook een wisselspeler valt onder het gezag van de scheidsrechter en voor deze onsportieve overtreding zal de scheidsrechter deze wisselspeler de gele kaart tonen. Het spel was onderbroken wegens een handsbal en de spelhervatting is dus een directe vrije schop op de plaats waar de handsbal werd gemaakt.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (25 juni 2021)

Een doelverdediger schiet de bal met kracht tegen een aanvaller aan. De aanvaller bevindt zich geheel achter de doellijn in de netruimte; de bal heeft hierbij de doellijn niet geheel gepasseerd. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Rode kaart voor de doelverdediger en een indirecte vrije schop voor de aanvallende partij op de doellijn.

B. Rode kaart voor de doelverdediger en een scheidsrechtersbal.

C. Rode kaart voor de doelverdediger en een strafschop voor de aanvallende partij.

D. Rode kaart voor de doelverdediger en een indirecte vrije schop voor de aanvallende partij op de lijn van het doelgebied.

Wat is het juiste antwoord?