Elke dinsdag en donderdag trainen, schema 21-22 online

Ook in het seizoen 2021-2022 kan er tweemaal per week worden getraind. Elke dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur trainen we op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Onze trainers Bert Kamstra en Pedro Requiro Gonzalez hebben een schema gemaakt over wanneer je welk soort training kunt verwachten. Klik hier voor de trainingsopbouw van de eerste seizoenshelft van 2021-2022.

Pedro onze nieuwe trainer

Na het wegvallen van Henk Steenhuis zochten we nog een nieuwe trainer, die naast onze rots in de branding Bert Kamstra de trainingen kan verzorgen. We hebben inmiddels een goede kandidaat gevonden in de persoon van Pedro Regueiro Gonzalez. Zijn naam klinkt Spaans en dat klopt ook. Pedro heeft in Groningen bewegingswetenschappen gestudeerd en is onder andere werkzaam als loop- en bewegingstrainer bij Cambuur (bij de teams U12, U14, U16 en U18 en daarnaast ook jeugdtrainer bij GRC Groningen. Pedro, welkom!

Wat kan er momenteel binnen alle coronamaatregelen?

 • we kunnen elke dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur trainen op sportpark Corpus den Hoorn (kunstgras)
 • tijdens de training hoeft van elkaar geen afstand te worden gehouden. Voor en na de training dus wel! En ook wel afstand houden van de trainer. Zie verder onderstaand protocol.
 • aanmelden voor de training is niet nodig, wel wordt aanwezigheid mogelijk geregistreerd.
 • kleedkamers gaan, onder voorwaarden, open. D.w.z. in kleedkamer afstand houden. Niet meer dan tien mensen tegelijk in de kleedkamer en niet meer dan twee tegelijk onder de douche. Zie ook protocol.
 • Het GRC-clubhuis gaat open, sluit uiterlijk om 22.00 uur. Bij binnenkomst moet je jezelf registreren. Zitten is verplicht, met maximaal 4 personen per tafel (met afstand). Zitten of staan aan de bar mag niet. Volg de aanwijzingen in het clubhuis goed op! In de zomerperiode is de kantine mogelijk niet altijd open.
 • toeschouwers zijn welkom, met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Zoals gezegd is er nog steeds een strikt protocol van kracht. Leef dat goed na, zodat we vanaf nu gewoon weer lekker samen kunnen trainen! En belangrijk, blijf bij klachten thuis. Mocht je achteraf positief worden getest, dan doen we een nadrukkelijk beroep op je om het bestuur hierover te informeren.

Verzorger

Onze verzorger/masseur/fysiotherapeute Marleen Drijfhout is in principe op de donderdagavond aanwezig voor sportmedisch advies. Wil je telefonisch met haar overleggen, neem dan contact op via (06) 25 00 61 24.

Geen training bij windkracht 6 en hoger

Let op: binnen de gemeente Groningen mag momenteel niet op de sportparken worden getraind indien er sprake is van windkracht 6 of meer. Dit in verband met tekortkomingen aan de lichtmasten. Indien de training om deze reden niet doorgaat, vermelden we dat op onze sociale media.

Protocol trainingen (versie 27 augustus 2021)

 1. Trainingen zijn dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur. Aanmelden vooraf is niet verplicht. Wel wordt je aanwezigheid mogelijk geregistreerd.
 2. Tijdens de trainingen hoeft onderling geen afstand te worden gehouden. We doen wel een beroep op iedereen om onnodig contact/aanrakingen te voorkomen.
 3. Voor en na de training, in de kleedkamer en in het GRC-clubhuis dient wel 1,5 meter afstand van elkaar te worden gehouden.
 4. Blijf thuis van de training als je klachten hebt die kunnen duiden op corona. Verlaat de training en het sportpark als je tijdens de training klachten ontwikkelt.
 5. Blijf ook thuis als iemand in jouw gezin/huis klachten heeft die kunnen duiden op corona, of als je in de afgelopen 10 dagen in contact bent geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus. Bij twijfel: blijf thuis. Volg altijd de richtlijnen van de overheid op.
 6. Tijdens de training dient altijd 1,5 meter afstand van de trainer te worden gehouden. Raak de trainingsmaterialen niet aan. De enige die dat mag aanraken is de trainer zelf.
 7. De kleedkamers zijn open. Per kleedkamer mogen maximaal 10 personen tegelijk binnen zijn en maximaal 2 personen tegelijk in de doucheruimte. Wacht dus even op elkaar als dat nodig is. In en om de kleedkamers en doucheruimte dien je 1,5 meter afstand te houden.
 8. Het GRC-clubhuis is geopend. Bij binnenkomst moet je jezelf registreren. Zitten is verplicht, met maximaal 4 personen per tafel (met afstand). Zitten of staan aan de bar mag niet.
 9. Schud geen handen, raak anderen niet aan en vermijd het aanraken van je eigen gezicht. Ook geen elleboog-begroetingen of ‘voet-shakes’.
 10. Spuug niet op het veld of daarbuiten.
 11. Volg altijd de aanwijzingen van de trainer en eventueel aanwezige bestuursleden op. Indien je de aanwijzingen van de trainer en/of bestuursleden naar hun inzicht niet of onvoldoende opvolgt en/of je dit protocol niet of onvoldoende naleeft, wordt je weggestuurd.
 12. Dit protocol is tot nader orde van kracht. Alle deelnemers aan de training worden geacht dit voor de training te hebben doorgenomen.