Trainingen vanaf 8 juni met hele groep (update 14 juni)

Goed nieuws! De versoepelingen die de overheid per 5 juni laten ingaan betekenen dat we vanaf dat moment weer met de hele groep tegelijk kunnen trainen. Dinsdag 8 en donderdag 10 juni is dat voor het eerst weer het geval. Ook kantine en kleedkamers gaan, onder voorwaarden, weer open. Wel blijft een strikt coronaprotocol van toepassing, zie onder. We zijn blij dat we op het trainingsveld weer echt samen kunnen komen!

Wat betekent een en ander concreet?

 • we kunnen elke dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur trainen op sportpark Corpus den Hoorn (kunstgras)
 • tijdens de training hoeft van elkaar geen afstand te worden gehouden. Voor en na de training dus wel! En ook wel afstand houden van de trainer. Zie verder onderstaand protocol.
 • aanmelden voor de training is niet nodig, wel wordt aanwezigheid mogelijk geregistreerd.
 • kleedkamers gaan, onder voorwaarden, open. D.w.z. in kleedkamer afstand houden. Niet meer dan tien mensen tegelijk in de kleedkamer en niet meer dan twee tegelijk onder de douche. Zie ook protocol.
 • Het GRC-clubhuis gaat open, sluit uiterlijk om 22.00 uur. Bij binnenkomst moet je jezelf registreren. Zitten is verplicht, met maximaal 4 personen per tafel (met afstand). Zitten of staan aan de bar mag niet. Volg de aanwijzingen in het clubhuis goed op!
 • toeschouwers zijn nog niet welkom.

Zoals gezegd is er nog steeds een strikt protocol van kracht. Leef dat goed na, zodat we vanaf nu gewoon weer lekker samen kunnen trainen! En belangrijk, blijf bij klachten thuis. Mocht je achteraf positief worden getest, dan doen we een nadrukkelijk beroep op je om het bestuur hierover te informeren.

Verzorger

Onze verzorger/masseur/fysiotherapeute Marleen Drijfhout is in principe op de donderdagavond aanwezig voor sportmedisch advies. Wil je telefonisch met haar overleggen, neem dan contact op via (06) 25 00 61 24.

Geen training bij windkracht 6 en hoger

Let op: binnen de gemeente Groningen mag momenteel niet op de sportparken worden getraind indien er sprake is van windkracht 6 of meer. Dit in verband met tekortkomingen aan de lichtmasten. Indien de training om deze reden niet doorgaat, vermelden we dat op onze sociale media.

Protocol trainingen (versie 5 juni 2021)

 1. Trainingen zijn dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur. Aanmelden vooraf is niet verplicht. Wel wordt je aanwezigheid mogelijk geregistreerd.
 2. Tijdens de trainingen hoeft onderling geen afstand te worden gehouden. We doen wel een beroep op iedereen om onnodig contact/aanrakingen te voorkomen.
 3. Voor en na de training, in de kleedkamer en in het GRC-clubhuis dient wel 1,5 meter afstand van elkaar te worden gehouden.
 4. Toeschouwers zijn niet welkom.
 5. Blijf thuis van de training als je klachten hebt die kunnen duiden op corona. Verlaat de training en het sportpark als je tijdens de training klachten ontwikkelt.
 6. Blijf ook thuis als iemand in jouw gezin/huis klachten heeft die kunnen duiden op corona, of als je in de afgelopen 10 dagen in contact bent geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus. Bij twijfel: blijf thuis. Volg altijd de richtlijnen van de overheid op.
 7. Tijdens de training dient altijd 1,5 meter afstand van de trainer te worden gehouden. Raak de trainingsmaterialen niet aan. De enige die dat mag aanraken is de trainer zelf.
 8. De kleedkamers zijn open. Per kleedkamer mogen maximaal 10 personen tegelijk binnen zijn en maximaal 2 personen tegelijk in de doucheruimte. Wacht dus even op elkaar als dat nodig is. In en om de kleedkamers en doucheruimte dien je 1,5 meter afstand te houden.
 9. Het GRC-clubhuis is tot uiterlijk 22.00 uur geopend. Bij binnenkomst moet je jezelf registreren. Zitten is verplicht, met maximaal 4 personen per tafel (met afstand). Zitten of staan aan de bar mag niet.
 10. Schud geen handen, raak anderen niet aan en vermijd het aanraken van je eigen gezicht. Ook geen elleboog-begroetingen of ‘voet-shakes’.
 11. Spuug niet op het veld of daarbuiten.
 12. Volg altijd de aanwijzingen van de trainer en eventueel aanwezige bestuursleden op. Indien je de aanwijzingen van de trainer en/of bestuursleden naar hun inzicht niet of onvoldoende opvolgt en/of je dit protocol niet of onvoldoende naleeft, wordt je weggestuurd.
 13. Dit protocol is tot nader orde van kracht. Alle deelnemers aan de training worden geacht dit voor de training te hebben doorgenomen.