Spelregelvraag van de Week (12 februari 2021)

Tijd voor de 553e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn: zie regel 13, 3. Overtredingen en straffen. Wanneer een vrije schop voor de verdedigende partij binnen het eigen strafschopgebied snel wordt genomen en er zich nog tegenstanders binnen het strafschopgebied bevinden, omdat ze geen tijd hadden om het gebied te verlaten, dan kan de scheidsrechter normaal laten doorspelen. Als de nemer, nadat de bal in het spel is, de bal voor de 2e keer raakt voordat deze is geraakt door een andere speler, wordt een indirecte vrije schop toegekend. Wordt er ook nog een duidelijke scoringskans ontnomen, dan dient de overtreder daarvoor een rode kaart te worden getoond.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (12 februari 2021)

Een speler ontvangt de bal rechtstreeks uit een scheidsrechtersbal. Hij dribbelt  een paar meter met de bal aan de voet en schiet dan van grote afstand op het doel van de tegenpartij. De keeper probeert de bal nog te stoppen, maar mist deze volledig en de bal gaat dan ook rechtstreeks in het doel. Hoe wordt het spel nu hervat?

A. Aftrap na geldig doelpunt

B. Doelschop

C. Hoekschop

D. Scheidsrechtersbal

Wat is het juiste antwoord?