Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Nummer 549. Het antwoord op de vraag van vorige week moest zijn: zie regel 12. De verdediger wordt de rode kaart wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Het te laag koppen met een tegenstander in de buurt dient te worden uitgelegd als gevaarlijk spel, en geeft als spelstraf een indirecte vrije schop.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (15 januari 2021):

Tijdens de wedstrijd ontstaat ineens verwarring omdat een toeschouwer op een fluitje blaast. Wat beslist de scheidsrechter als een speler nabij de zijlijn de bal in zijn handen heeft genomen omdat hij van mening was dat de scheidsrechter had gefloten?

A. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding.

B. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding.

C. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.

D. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding. De speler die de bal in zijn handen pakte ontvangt de gele kaart.

Wat is het juiste antwoord? Geef jouw antwoord in de reacties!