Spelregelvraag van de Week (8 januari 2021)

Ook in 2021 elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn: zie regel 12, pagina 51 en 55 Spelregels veldvoetbal. Het oprapen van de bal door de verdediger binnen het eigen strafschopgebied is hands en dient bestraft te worden met een strafschop en het gooien van de bal in het gezicht van de aanvaller dient disciplinair bestraft te worden met een rode kaart.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (8 januari 2021)

Binnen zijn eigen strafschopgebied kopt een verdediger de bal veel te laag weg op het moment dat een aanvaller de bal in het lege doel wil schieten. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal nu niet in het doel gaat maar naast het doel over de doellijn gaat?

A. Hij kent een hoekschop toe.

B. Hij toont de verdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de verdediger zich schuldig maakte aan gevaarlijk spel.

C. Hij toont de verdediger een rode kaart en laat het spel hervatten met een strafschop wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans.

D. Hij toont de verdediger een rode kaart wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is het juiste antwoord?