Spelregelvraag van de Week (3 april 2020)

Ook in de vreemde tijden elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. We zijn Klaas Smith dankbaar dat hij deze rubriek voorlopig blijft verzorgen, ondanks dat hij had aangegeven na de 500e weekvraag te zullen stoppen. Klaas, grote klasse! Dan het antwoord van vorige week, dat had D moeten zijn: Sinds kort dient de indirecte vrije schop te worden genomen op de plek waar de buitenspel staande speler de bal raakt en dat kan sinds kort ook op eigen helft zijn. Beoordeling al dan niet strafbaar buitenspel staan is niet veranderd, maar de plaats van de spelhervatting dus wel.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (3 april 2020):

Een aanvaller gaat alleen op het doel af, als hij een fluitsignaal hoort. Woedend neemt hij de bal buiten het strafschopgebied in zijn handen. Uit frustratie trapt hij de bal weg en beklaagt zich hevig bij de scheidsrechter. Wat zal de scheidsrechter doen als het fluitsignaal niet van hem was, maar afkomstig was van het publiek?

A. Hij geeft de aanvaller een waarschuwing en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de aanvaller de bal voor het laatst aangeraakt heeft.

B. Hij geeft de aanvaller een waarschuwing en kent de tegenpartij een indirecte vrije schop toe op de plaats waar de aanvaller de bal in zijn handen nam.

C. Hij geeft de aanvaller een waarschuwing en kent de tegenpartij een directe vrije schop toe op de plaats waar de aanvaller de bal in zijn handen nam.

D. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de aanvaller de bal voor het laatst aangeraakt heeft

Wat is het juiste antwoord?