Spelregelvraag van de Week (1 november 2019)

Ook in november plaatsen we op deze site elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn:  Zie regel 12, pagina 57. Als de bal in het spel is en een speler begaat een gewelddadige overtreding tegen een tegenstander buiten het speelveld, dan wordt het spel hervat met een strafschop, als het een overtreding is waarvoor een directe vrije schop moet worden toegekend binnen het strafschopgebied van de overtreder.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (1 november 2019):

Een verdediger neemt een vrije schop en speelt de bal in de richting van zijn eigen doel. Als hij ziet dat een aanvaller op de bal af gaat, speelt hij de bal opnieuw en ontneemt daarmee de aanvaller een duidelijke scoringskans. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Indirecte vrije schop, geen disciplinaire straf

B. Indirecte vrije schop en gele kaart

C. Indirecte vrije schop en rode kaart

D. Directe vrije schop of strafschop en rode kaart

Laat via een reactie weten wat het juiste antwoord volgens jou is!