Spelregelvraag van de Week (4 oktober 2019)

Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn:  Zie regel 5, pagina 25, middenin. Normaal gesproken dient een geblesseerde speler het speelveld te verlaten, tenzij de overtreder voor zijn overtreding een kaart moest worden getoond. Als de geblesseerde speler de toegekende strafschop wil nemen, hoeft hij het speelveld niet eerst te verlaten, maar mag hij gelijk als strafschopnemer gaan fungeren. De scheidsrechter zal dit moeten toestaan.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de Week (4 oktober 2019):

Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal die zijn arm licht aanraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?

A. Aftrap na geldig doelpunt. Deze manier van hands is niet met opzet en dus niet strafbaar.

B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.

C. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een gele kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.

D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een rode kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.

Wat is het juiste antwoord? Laat het onderstaand weten!