Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: Zie het overzichtje van overtredingen binnen en buiten het speelveld – februari 2018 onder 2. De bal is in het spel en een speler verlaat het speelveld en begaat een overtreding buiten het speelveld ten opzichte van een wisselspeler, dan is de spelhervatting een directe vrije schop op de zijlijn het dichtst bij de plaats van de overtreding. Als persoonlijke straf voor het slaan, geldt het tonen van een rode kaart.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (18 mei 2018):

Tijdens het spel ziet de scheidsrechter dat een wisselspeler vanuit de dug-out spuwt naar de vierde official. Wat moet de scheidsrechter beslissen nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken?

A. Hij stuurt de wisselspeler weg en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

B. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.

C. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

D. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.