Van 11 tot en met 14 januari 2018 is het 20e Sportweekend Ameland van onze vereniging gehouden. Tijdens het weekeinde werd via deze pagina live verslag gedaan., zie onder voor een impressie. Ook werden de nodige foto’s gemaakt. Klik hier voor de foto’s. We kunnen opnieuw terugkijken op een zeer geslaagd weekeinde. In een ontspannen sfeer werd hard gewerkt, goed meegedaan en volop genoten. We danken Marc, Marcel en Henk voor de organisatie. Marco, Simona en medewerkers zeer bedankt voor de gastvrijheid. En onze gasten Harry en Carla, Bas, Eddy en Henk ook onze dank voor de prima bijdragen. Op naar het 21e Sportweekend Ameland!

Zondag 14 januari, 15.30 uur
De laatste update! Er is net opnieuw heerlijk gegeten en we gaan zo uitkwartieren. Om half vijf vertrekken we richting boot. Rond 19.00 uur komen we hopelijk aan in Groningen. Marc van der Haak en Henk Steenhuis dank voor de leiding en organisatie, Bert en Henk voor de trainingen. Marco en Simona dank voor de gastvrijheid en goede zorgen. En die dank zijn we natuurlijk ook de geweldige medewerkers verschuldigd, met een speciale vermelding voor Agnes. Heel graag tot in 2019!

Zondag 14 januari, 14.00 uur
Als één ding in 20 jaar Sportweekend Ameland nooit zal veranderen, is dat het zo snel gaat. Alweer de laatste dag vandaag. Na de laatste update werd er zaterdagavond genoten van een uitstekend Hollands buffet en verzorgde Henk de Haan in zijn geheel eigen stijl een hilarische en geweldige avond. Met een leuke quiz en prachtige anekdotes. Henk, gewoon blijven broez’n! De quiz werd gewonnen door Team Dijkshoorn, bestaande uit Henk de Wit, Marcel Boekholt, Marco Oosting, Marc van der Haak, Marc de Lang en Marcel Bellinga.

Na de quiz werd het een lange en gezellige avond. We zagen popeye, Klasina, een schoonmaakster en een DJ langs komen….

Het ontbijt om 9.00 uur was voor sommigen toch te vroeg (of niet S. en B.?), maar legde een goede bodem voor de laatste training of wandeling.  Enkele dappere dodo’s waagden zich aan de nieuwjaarsduik. Brrr! Dat was overigens pas nadat Theo Kok op humoristische wijze enkele mensen en Marcel Boekholt deskundig had gefileerd. Jurjen Kaper en Nick Stuifzand waagden zich aan een challenge jongleren. Dat bleek lastig onder druk… Jurjen won uiteindelijk.

De fietstocht richting het Oerd (wind tegen heen en terug in de rug) was lekker verfrissend. Inmiddels zijn de meeste tassen gepakt en kamers opgeruimd. Zo de laatste maaltijd en dan straks om 17.00 uur weer met de boot. Het zit er bijna op!

IMG-20180113-WA0116 IMG-20180113-WA0119 IMG-20180114-WA0024

Zaterdag 13 januari, 16.45 uur
Dag 2 werd vrijdag afgesloten met de Bas Nijhuis-show. Bas en zijn aangever Eddy van der Ley zorgden voor een vermakelijke avond, waarbij Bas een eerlijk en openhartig inkijkje in de prof-arbitrage gaf.

Dag 3 kende meteen vanaf het ontbijt een vol en afwisselend programma. Er werd door een grote groep pittig getraind in de duinen en als afsluiting op het strand. De aanwezige jagers waren er vast niet blij mee… Een andere groep ging weer wandelen. Na een snelle douche was het de beurt aan Harry de Lange en partner Carla, voor een boeiende en leerzame workshop over persoonlijke groei. Harry hield de deelnemers een spiegel voor, liet de groep actief meedoen en had een mooie boodschap: ‘durf te veranderen’. Vooral een opdracht met jongleerballen leverde de nodige hilariteit op en de nodige opmerkingen die makkelijk een #metoo kunnen opleveren…

Meteen ging de groep door naar het bos voor een zeskamp, archery tag en handboogschieten. Zo werd er door de verschillende groepjes fanatiek gestreden bij touwtrekken, latje lopen, puzzelen en zaklopen. Erg vermakelijk. De groep van de inmiddels aangesloten Henk de Haan ging broezend naar de overwinning. Individueel was de hoge score van Jacob Cleveringa een vermelding waard. Hij haalde 220 punten, met twee pijlen in de roos.

20180113_114001 IMG-20180113-WA0029  IMG-20180113-WA0080

Vrijdag 12 januari, 17.20 uur
Dag 2 verloopt prima. In de ochtenduren werd er door een groep fanatiek getraind op het strand, onder leiding van Henk Steenhuis. Bij sprintjes vol omhoog tegen de duinen kreeg Henk het verbaal aardig te verduren. Een ander deel van de groep ging aan de wandel. Na een snelle douche nam Klaas Smith ons in 3… kwartier mee door de belangrijkste spelregels. Nuttig!

Daarna even wat meer rust. Tijd om ff bij te slapen, te lezen of zelfs wat te werken. Of pokemons zoeken, zelfs dat gebeurt. Het heeft ons in elk geval een nieuwe bijnaam opgeleverd voor Sybren W.

In de middag drie activiteiten: een deel ging aan de wandel, zo’n 12 leden gingen met Bert Kamstra in het bos hardlopen en 14 anderen beulden zichzelf af op de mountainbike.

Inmiddels zijn onze gasten Harry & Carla en Bas & Eddy gearriveerd. De signeersessie van Bas (Nijhuis) in Nes trok naast wat Amelanders ook de nodige leden van onze club.

Nu tijd voor een borrel, daarna het diner en vanavond is het woord aan Bas Nijhuis. We zijn benieuwd. Oh ja, de PSV-wekker doet het goed. Marcel Boekholt was ruim op tijd bij het ontbijt. Dat kon niet over iedereen gezegd worden. Laten we het er maar op houden dat Henk S. de training mentaal aan het voorbereiden was…

ameland 12 jan 2018 (1) ameland 12 jan 2018 (2) Ameland vrijdag 12 januari 2018 (9)

Vrijdag 12 januari, 7.20 uur
Het weekeinde is begonnen! Bijna veertig deelnemers vertrokken donderdagavond om 18.00 uur vanaf sportpark Corpus den Hoorn per touringcar naar Holwerd. Ondanks dat Gertjan Lania  bijna te laat kwam voor de bus (dank je wel Henk K….) waren we ruim op tijd in Holwerd. Daar werd om 20.00 uur de boot naar Ameland gepakt. Even na 21.00 uur werd Hotel Ameland bereikt. De eerder genoemde Gertjan maakte nu een uitstekende beurt, want de eerste ronde werd door hem aangeboden, omdat hij in november het gratis weekeinde won.

Klaas Smith en Henk Steenhuis verzorgden vervolgens het eerste programma-onderdeel, met 25 spelregelvragen verspreid over de lobby en hal. De spelregelloop bleek lastig (of was het de combinatie met de drankjes?). Uiteindelijk ging de winst naar good-old Auke van der Horn, Marc de Lang en Marco Oosting. Ze wonnen een waardebon van slagerij Knot. Een speciale prijs was er voor Marcel Boekholt. Een prachtige PSV-wekker, Of hij vanochtend op tijd bij het ontbijt is laten we later weten…

ameland

Zo om 8.30 uur het ontbijt en om 10.00 uur de eerste training. Tot de volgende update!

Klik hier voor de foto’s

Klik hier voor het volledige programma