Op zaterdag 20 januari organiseert de COVS een interessant arbitragecongres voor iedereen die in Noord-Nederland maar iets met het scheidsrechtersvak te maken heeft. Het afwisselende programma, boeiende sprekers en de uitreiking van de eerste Gouden Fluit van COVS Nederland maken dat het congres een ‘must’ is voor alle scheidsrechters. Het congres wordt gehouden in het moderne gebouw van het Quintus College in Assen. Save the date!

Tijdens het congres verzorgen scheidsrechters uit het betaalde voetbal en de top van het amateurvoetbal boeiende en leerzame inleidingen en workshops. Deelnemers kunnen het programma deels zelf samenstellen door te kiezen voor specifieke workshops. De weg naar de top, coaching, videofeedback, spelregelkennis en mentale weerbaarheid zijn enkele van de onderwerpen die aan bod zullen komen. Ook wordt er stilgestaan bij het vrouwenvoetbal en bij het vak van assistent-scheidsrechter. Niet alleen alle Noordelijke COVS-leden worden voor het congres uitgenodigd, maar ook die scheidsrechters die nog geen lid zijn. Op een informatiemarkt presenteren de Noordelijke scheidsrechtersverenigingen zich ook vooral aan hen. Uiteraard is er ook volop gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen en bij te praten. Voor een lunch en afsluitende borrel wordt ook gezorgd.

COVS Nederland wil met het congres leden een interessante en leerzame dag aanbieden. Voor de organisatie wordt samengewerkt met de KNVB. De organiserende werkgroep bestaat uit Rene Kiebert, Rinie Nijenhuis, Johan Suurd, Dirk Koning, Jasper Ottens en Marco Oosting. Bijzonder is dat een deel van het budget beschikbaar is gesteld door de per 1 januari 2016 opgeheven COVS-vereniging Centraal Drenthe. Bij de opheffing stapten veel leden over naar de andere Noordelijke scheidsrechtersverenigingen én werd afgesproken van het geld dat nog in kas zat onder andere een congres te organiseren. Een fantastisch gebaar!

Kortom, een congres dat je aan het einde van de winterstop niet mag missen. Aanmelden gaat via sportlink en daarvoor krijg je een persoonlijke (digitale) uitnodiging. Zien we jou ook op 20 januari in Assen?!

Flyer Arbitragecongress2-