Afgelopen zondag 30 juni bereikte ons het droeve bericht dat op 29 juni Jan van Klinken is overleden. Jan was al enige tijd ziek. Jan van Klinken was een echte scheidsrechtersvriend. Als actief scheidsrechter bereikte hij de top van het amateurvoetbal en ook na zijn afscheid bleef hij betrokken. Zo was hij de scheidsrechtersbegeleider bij thuiswedstrijden van FC Emmen en zorgde hij jarenlang samen met Ate Nijdam op voortreffelijke wijze voor de begeleiding van de arbitrage bij Eurovoetbal. Ook voor de COVS en KNVB had hij grote verdiensten. Hij was tot het laatst actief als rapporteur, lid van de districtscommissie scheidsrechterszaken en enkele andere commissies. Jan was lid van COVS Zuidoost Drenthe (sinds kort HZO Drenthe), maar was als donateur ook bij onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken betrokken.

Jan stond alom bekend als een warme en innemende persoonlijkheid, een hele aardige man.Die altijd pal voor de scheidsrechter stond. De scheidsrechterswereld verliest in hem een hele grote vriend.Dat hij mag rusten in vrede.

We wensen zijn vrouw Rika, zoon Henri en verdere familie alle wijsheid en sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De afscheidsdienst is donderdag 4 juli om 14.00 uur in het uitvaartcentrum ‘Oeverse Bos’, Meerdijk 88 in Emmen. Na de dienst is er gelegenheid tot condoleren. Het correspondentieadres is De Goorns 14, 7873 AM Odoorn.