Geslaagde dag REF United in Rotterdam, titel geen moment in beeld

Onze beide voetbalteams (REF United) deden zaterdag 17 juni mee aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor COVS-teams in Rotterdam. De teams beleefden een gezellige, sportieve en daarmee zeer geslaagde dag! In tegenstelling tot voorgaande jaren (met de winst in 2015 en een na strafschoppen verloren finale in 2016) konden we ons geen moment mengen in de strijd om de titel. Een verslag van Marije Deuring.

Het voetbalseizoen is weer ten einde, waarmee ook weer het NK veldvoetbal voor ons voetbalteam op het programma stond. In de vorm van een pilot werd dit jaar het toernooi met 7 tegen 7 gespeeld en georganiseerd in Rotterdam. Waar we een maand geleden nog ruim voldoende spelers hadden voor twee teams, moesten we op het laatste moment helaas nog veel leden benaderen om uiteindelijk twee teams rond te krijgen.  Maar dat lukte.

In alle vroegte vertrokken we om 06.15 uur vanaf Sportpark Corpus den Hoorn. Chauffeur Nick had geregeld dat we met de spelersbus van FC Groningen naar Rotterdam konden reizen. Een leuke en luxe bijkomstigheid! De eerste stop hadden we in Joure, waar Leo en Niels onze teams completeerden. In Joure hadden zij samen bij de McDonalds ontbijtjes besteld en met de geur van verse eieren en gebakken spek werd de reis naar Rotterdam vervolgd. Drie kwartier voor de eerste wedstrijden kwamen we aan in Rotterdam, op Sportpark Woudenstein. Naast het stadion van Excelsior pronkte, als je de parkeerplaats op kwam, de spelersbus van FC Groningen. Gedurende de dag hebben we nog meerdere malen de vraag gehad of dat onze bus was.

Om 10.00 uur was het Groningen 1 die mocht starten tegen Gouda. Er werd rustig rondgespeeld en afgewacht tot het juiste moment. Na zeven minuten was het Koen die de score opende. Uiteindelijk werd het 4-0, met ook nog goals van Sam, Adem en Nick. Door een afmelding in de poule van Groningen 2 moest dit team nog wat langer wachten voordat het kon aantreden. De tweede wedstrijd van Groningen 1 was tegen Breda. Nick werd matchwinner en de eindstand bleef 1-0. Ook Groningen 2 mocht hierna beginnen aan het toernooi, tegen Haarlem. Groningen 2 kreeg in deze wedstrijd voldoende kansen, maar wist lang niet te scoren. Uiteindelijk was het vlak voor tijd Dogan die er 1-0 van maakte en de eindstand bepaalde.

De uitslagen van alle poulewedstrijden:

Gouda – Groningen 1 (0-4)

Groningen 1 – Breda (1-0)

Groningen 2 – Haarlem (1-0)

Nijmegen – Groningen 1 (1-0)

Venlo/Helmond – Groningen 2 (2-0)

Enschede – Groningen 1 (1-2)

Groningen 2 – Amsterdam 1 (0-2)

Groningen 1 – Valkenswaard (1-2)

Drachten – Groningen 2 (2-1)

De nummers 1 en 2 van de poules plaatsten zich automatisch voor de kwartfinales, maar ook de twee beste nummers 3 gingen door. In poule A werd Groningen 1 derde en in poule B Groningen 2 vierde. Voor Groningen 2 was het toernooi dan ook voorbij. Groningen 1 wist de kwartfinale wel te behalen en moest opnieuw tegen Nijmegen spelen.

Eerder op de dag werd 5 seconden voor het einde van Nijmegen verloren. In een gelijk opgaande wedstrijd kregen we vlak voor tijd een corner tegen. Deze werd met een hakballetje bij de eerste paal binnengeschoten. De heren waren dan ook gebrand op revanche. In deze kwartfinale kwam Nijmegen opnieuw op voorsprong, ondanks grote kansen voor Groningen. Na balverlies op het middenveld kon de verdediging er niet meer aan te pas komen. Hierna ging Nijmegen defensief spelen en onze heren konden het helaas niet voor elkaar krijgen om te scoren.

Voor beide teams zat het NK veldvoetbal er op. Rond 16.00 uur werd de terugreis ingezet. Met een hoop gezelligheid in de bus waren we “lekker vroeg thuis”. Nick, namens de vereniging nogmaals onze dank dat jij deze dag vrijwillig met de bus hebt willen rijden!

Wij willen RSV Rotterdam bedanken voor de organisatie van deze dag. Onze felicitaties gaan uit naar Boxmeer/Cuijk met het winnen van de landelijke titel en naar Breda  als winnaar van de fairplayprijs. 

Klik hier voor de foto’s, gemaakt door Leo Veldhuizen.