Seizoensafsluiting vol gezelligheid en prijzen

Afgelopen donderdag stond weer de traditionele seizoensafsluiting van onze vereniging op het programma. Net zoals de vorige seizoenen, konden we ook dit jaar weer terecht bij Wijkrestaurant De Duindoorn. Even traditioneel is inmiddels de afsluitende quiz van Thom en Wouter. Na een spannende strijd kwam Altijd Erbij als winnaar bovendrijven.

De KNVB had de dag voorafgaand aan onze seizoensafsluiting de promoties en degradaties bekend gemaakt. Sommige leden konden daarom meteen grote lach op het gezicht de felicitaties in ontvangst nemen. Geen zorgen Martina, we noemen geen namen noemen! Anderen waren wat minder enthousiast vanwege slechter nieuws. Uiteraard werd ook secretaris Meine Groefsema even in het zonnetje gezet. Zijn collega’s wilden hem van harte feliciteren met zijn overstap van Zo-SE naar Za-SE. Over Meine gesproken, hij mocht ook het openingswoord van de avond verzorgen. Voorzitter Marco was namelijk vanavond onverwachts afwezig door een acuut waterpokkenvirus in Niekerk.

Na deze warme woorden van welkom was het de beurt aan Thom en Wouter. Zij hadden heuse ‘verbindingswoordenquiz’ in petto. Een wat? Juist ja, een quiz waarbij de antwoorden op de vragen allemaal een connectie hadden met één gemeenschappelijk woord. Een verbindingswoordenquiz dus. Met vier rondes voor het hoofdgerecht, drie rondes tussen hoofd- en nagerecht door, en nog drie afsluitende rondes na het toetje waren er genoeg woorden om te verbinden. Dat dat nog niet zo gemakkelijk was als gedacht, bleek wel uit de vele foute antwoorden. Zo dacht Bryan met zekerheid in te koppen dat Freddie Mercury de gemeenschappelijke factor moest zijn. En was de familie Veen met aanhang ervan overtuigd dat het Michael Jackson moest zijn. Tot veler verbazing bleek uiteindelijk George Michael het enige juiste antwoord. De heren van team Rokla stegen dankzij dit juiste antwoord plots naar een podiumplek! Applaus! Toch bleek Altijd Erbij voor niemand te kloppen en gingen zij met de repen Tony Chocolony naar huis.

Na deze uitslag, konden Thom en Wouter ook nog de seizoenswinnaar van alle pubquizen samen bekend maken. Wonder boven wonder, ook hier ging Altijd Erbij er met de prijs vandoor. Hulde aan Chieljan, Martina, Marleen, Nick en gastspeler Freek voor het inpikken van alle prijzen deze avond. Tot slot kwam Meine (is ‘ie weer) nog een keer naar voren voor een terecht bedankje voor de quizmasters. Ze hebben er weer een fantastische avond van gemaakt en gelukkig wist Meine te vertellen dat hun contract weer met een jaar verlengd is. Bedankt mannen en tot volgend seizoen!

Hiermee is het seizoen 2023/2024 voor ons nu echt ten einde. We gaan een maandje genieten van de zomerstop en starten weer met de eerste zomertraining op donderdag 18 juli. Ook donderdagen 25 juli en 1 augustus staat Mauricio klaar met zijn training. Vanaf 6 augustus kan er ook weer op dinsdag getraind worden. Fijne zomer!