“Altijd erbij” pakt nipte winst in 5e ronde pubquiz

Dat taal fascinerend en uitdagend kan zijn, bewezen Wouter en Thom (die afwezig was i.v.m. een ouderavond) tijdens de vijfde en laatste pubquizronde van het seizoen ’23/’24. Het thema van de avond was “Het Alfabet” en quizmaster Wouter zorgde ervoor dat de deelnemers flink aan de bak moesten. Er werd afgetrapt met een logoquiz en de teams moesten heuse morsecodes ontcijferen om tot een verborgen woord te komen.

De quizavond bracht een spannende ontknoping. Het team Altijd Erbij, dat al twee keer eerder dit seizoen had gewonnen, kwam met een indrukwekkende 31 punten als winnaar uit de bus. De Wimmies a.k.a. de eeuwige tweede eindigden op een neuslengte afstand met slechts een half puntje minder. De Arbitragecommissie, de verrassende winnaar van de vorige ronde, eindigde deze keer op een respectabele derde plaats met 30 punten.
Team Kok, een tijdelijke samenstelling bij afwezigheid van de naamgevers van Team RoKla, eindigde op de vierde plaats met 24 punten, gelijk met De Groene Garage met Uitbouw én Grasveld. Voor het laatstgenoemde team was dit een teleurstellend einde van het seizoen, aangezien ze voorgaande seizoenen hoger eindigden.
De strijd om de jaarprijs blijft echter onverminderd spannend tot de einduitslag op 20 juni in Duindoorn bekend wordt gemaakt. Alle teams verdienen op voorhand alvast alle lof voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

De einduitslag van ronde 5:

1. Altijd Erbij – 31 punten
2. De Wimmies – 30,5 punten
3. Arbitragecommissie – 30 punten
4. Team Kok – 24 punten
5. De Groene Garage met Uitbouw en Grasveld – 24 punten

De ontknoping van het seizoen vindt plaats op 20 juni in Duindoorn, waar de jaarwinnaars bekend worden gemaakt. De spanning is te snijden, want alle teams hebben nog een kans op de felbegeerde titel. De felicitaties gaan alvast naar Altijd Erbij voor hun overwinning van deze avond, en we kijken uit naar de grote finale!