Algemeen / COVS

Een actieve en bloeiende vereniging

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is opgericht op 8 maart 1933. In al die jaren hebben we vooraanstaande rol gespeeld in het behartigen van de belangen van de voetbalarbitrage en het binden van alle voetbalscheidsrechters in Groningen en Omstreken. De vereniging heeft haar statutaire zetel in Groningen-stad en is actief in een groot deel van de provincie, te weten de stad Groningen, Haren, het westerkwartier en het midden en noorden van de provincie. Daarnaast is de vereniging actief in de kop van Drenthe (Zuidlaren, Peize, Roden), tot en met de regio Assen.

We zijn een vereniging voor en door voetbalscheidsrechters (veld en zaal) en bieden ook verenigingsscheidsrechters en voetbalverenigingen de nodige service. We komen op voor de belangen van alle scheidsrechters. Denk hierbij aan begeleiding, het bestrijden van agressie op de velden, de hoogte van de onkostenvergoedingen en een transparant beleid op gebied van arbitrage. Daarnaast bieden we als sportvereniging een thuisbasis voor alle scheidsrechters. We organiseren trainingen en andere activiteiten én bieden extra faciliteiten.

We zijn niet alleen één van de grootste scheidsrechtersverenigingen in Nederland, maar staan ook bekend als een actieve en bloeiende vereniging. En dat willen we graag zo houden! Meer weten? Kijk verder op deze site en/of vul het contactformulier in. Lid worden? Maak dan gebruik van het online aanmeldingsformulier. Er gaat niets boven Groningen!

Aangesloten bij de COVS
De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is aangesloten bij de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters, de COVS. De COVS is een koepelorganisatie van 70 afzonderlijke scheidsrechtersverenigingen verspreid over heel Nederland. De COVS behartigt op landelijk niveau de belangen van de voetbalarbitrage. De COVS-lidverenigingen zijn verdeeld over een aantal districten. In district Noord zijn zeven scheidsrechtersverenigingen actief. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is de grootste COVS-vereniging in Nederland.

Als lid van Groningen en Omstreken ben je automatisch ook lid van de COVS. Je kunt daardoor onder andere gebruik maken van een aantal kortingsregelingen en verzekeringen én ontvangt maandelijks digitaal het landelijke vakblad De Scheidsrechter en mag het fair play-embleem op de mouw van je scheidsrechtersshirt dragen.

Meer weten over de COVS? Kijk dan op www.covs.nl.

Of kijk het filmpje over het nut van de COVS