Opnieuw wint Altijd Erbij de pubquiz

De tweede ronde van de pubquiz stond alweer op het programma. Deze keer was het thema: het menselijk lichaam. Er was opnieuw een goede opkomst van maar liefst 7 teams die klaar waren om hun hersenen te laten kraken.

Ronde 1 – Het Lichaamscryptogram: 🧩
Teams werden uitgedaagd om een reeks cryptische aanwijzingen op te lossen om lichaamsdelen te raden. Dit bleek voor sommigen helaas een “lichaamsdeel” te ver.

Ronde 2 – Feitjes over het Menselijk Lichaam: 📖
In deze ronde werd kennis getest met vragen over anatomie en fysiologie. Verrassend genoeg was het team Altijd Derde dat hier de volle score pakte.

Ronde 3 – De Max Geheugentrainer met Reinold Wiedemeijer: 🧐🎥
De teams keken aandachtig naar een video uit Klokhuis van scheidsrechter Wiedemeijer en werden vervolgens getest op hun aandacht voor details in de video. Dit was al een ware geheugenuitdaging! Ware het niet dat daarna op elke sheet ook weer een lichaamsdeel stond dat onthouden moest worden.

Ronde 4 – De Muziekronde met lichaamsdelen: 🎶
In de laatste ronde moesten teams liedjes identificeren met een titel die verwees naar lichaamsdelen. Van het Banger Hart van Rob de Nijs tot de handen van Nick & Simon en de ruggengraat van Kraantje Pappie, allerlei lichaamsdelen kwamen voorbij.

De tussenstanden lieten al zien dat team Altijd Erbij deze avond opnieuw met de winst naar huis zou gaan. Zij hadden al een voorsprong van 4 punten na de 2e ronde. Ook in de laatste rondes lukte het geen enkel ander team om nog in de buurt te komen. Aan het eind kreeg team Rokla de poedelprijs. Helaas eindigden ze opnieuw laatste, maar toch werden ze door quizmasters Thom en Wouter geroemd voor hun trouwe aanwezigheid bij iedere pubquiz.

De einduitslag van ronde 2:

  1. Altijd erbij – 37 punten
  2. De Groene Garage met Uitbouw – 33 punten
  3. Altijd Derde – 32 punten
  4. Arbitragecommissie – 31 punten
  5. De Cock – 27 punten
  6. De Wimmies – 27 punten
  7. Rokla – 14 punten

De volgende pubquiz (ronde 3) is in het nieuwe jaar op donderdagavond 18 januari.