Geslaagde jubileumavond in Aduard

Afgelopen vrijdag sloten we onze jubileumweek af met een avond in Hotel Restaurant Aduard. Onze voorzitter opende de avond en blikte kort terug op deze bijzondere week. Op maandag was er de jubileumsoos in Hotel Van der Valk Hoogkerk, dinsdags een jubileumtraining en een dag eerder was er ook nog de jubileumtraining en de pubquiz. Daarnaast benoemde hij ook de mogelijkheid om dit seizoen eventueel weer met elkaar naar Ameland te gaan.

Hierna nam Henk de Haan het podium over. Hij blikte terug op het verleden van onze vereniging met enkele anekdotes. Als Henk naar een wedstrijd ging dan parkeerde hij zelf altijd zijn auto achteruit in. Mocht er iets gebeurd zijn, dan kon hij vol gas wegrijden. Daarna kwam de toeter uit de koffer voor “Koning voetbal” en een “Lang zullen we leven” om ook het woord aan Jochem Kamphuis te geven.

Jochem had voor ons een interessante en leerzame presentatie voorbereid: “4 sleutels tot meer succes”. Hij ging ondere andere in op hoe je zou kunnen omgaan met afleidingen en invloeden van buitenaf en verduidelijkte dit met wedstrijdbeelden. Ook het stellen van doelen en overwinnen van tegenslagen waren onderwerpen waar hij ons in meenam. Tot slot benadrukte hij het belang van doelen stellen voor elke scheidsrechter. Voor iedereen is er een droomdoel op de lange termijn, maar allereerst moet je een wedstrijdplan hebben voor de eerste aankomende wedstrijd!

Tussendoor was er een Rad van Fortuin onder leiding van Henk de Haan. Er waren verschillende prijzen te winnen, van een boodschappenpakket of goodiebag van Voetbalshop tot een matchworn shirt van Irandust of businesskaarten voor FC Groningen. In de superronde waren er grotere prijzen, zoals een weekend Ameland, tickets voor Nederland-Ierland en was er ook nog een rondvlucht boven Eelde te winnen. Thom Winkel ging er met de rondvlucht vandoor en mag zich gaan opmaken voor een rondje boven onze provincie.

Als afsluiter was er een “oude bekende”. Theo Kok nam ons op komische wijze mee in het verleden van onze vereniging. Ondersteund met verschillende foto’s zette hij momenten uit onze vereniging af tegen dingen die recent in het nieuws en de politiek voorbij zijn gekomen. Meerdere keren had hij de zaal plat van het lachen. Mooi om te zien was ook hoe Theo meerdere (overleden) leden van onze vereniging eerde en ook bij verschillende waardevolle momenten (zoals weekend Ameland) die onze vereniging kent even stilstond.

Al met al was deze avond een mooie afsluiter van ons 90-jarig jubileum. Op naar ons 100-jarig bestaan in 2033!