Altijd erbij wint jubileumpubquiz

Afgelopen donderdagavond verzamelden de enthousiaste quizzers van onze vereniging weer bij GRC. Een avond die in het teken stond van ons 90-jarig jubileum. Na de training was er voor iedereen een stuk taart en het thema van de pubquiz was feest/jubileum.

De eerste ronde was een uitdaging met een fotoronde waarin we BN’ers moesten raden die allemaal de mijlpaal van 50 jaar hadden bereikt. Hierna werden de hersenen aan het werk gezet met de vragenronde. Alle vragen hoorden bij een thema dat in de afgelopen jaren al eerder aan bod is gekomen. Van de kleur van een Granny Smith tot de Nederlandse vertaling voor het Zuid-Afrikaanse ‘wildebeest’. De derde ronde bracht ons naar de festivalvibes met een fotoronde waarin de locatie en het podium van bekende festivals geraden moesten worden. En natuurlijk, wat is een pubquiz zonder muziekronde? Er moest gezocht worden naar de titel en artiest van nummers die vaak op bruiloften worden gedraaid.

De tussenstanden lieten al zien dat het enorm spannend zou worden deze avond. De Groene Garage (tegenwoordig met uitbouw) was de afgelopen jaren vrijwel niet te verslaan, maar vanavond kwam hier dan eindelijk verandering in. Het ging tussen de Wimmies en Altijd erbij en met een half punt verschil was het Altijd erbij die met de prijzen naar huis gingen.

De einduitslag van ronde 1:

  1. Altijd erbij – 32,5 punten
  2. De Wimmies – 32 punten
  3. De Groene Garage met Uitbouw – 29 punten
  4. Altijd 3e – 26 punten
  5. Laat maar weer – 26 punten
  6. De Cock – 19,5 punten
  7. Arbitrage commissie – 19 punten
  8. Rokla – 17 punten

De volgende pubquiz (ronde 2) is op donderdagavond 9 november.