In memoriam: Appie Zwerver

Afgelopen week is Appie Zwerver overleden. Daarmee verliezen we niet alleen een trouw lid en echte voetbalvriend, maar ook een hele mooie en bijzondere persoonlijkheid. Met zijn nuchtere, recht-voor-de-raap benadering en zijn droge humor was hij een graag geziene gast op de voetbalvelden en in de kantine. Zelden iemand ontmoet die met één droge opmerking iedereen dubbel kon laten liggen van het lachen. Al in 1975 werd Appie lid van onze vereniging en dat is hij altijd gebleven. Bij lezingen of vergaderingen kwam hij vaak mee met de collega’s uit Bedum en omstreken. Appie was ook trouw deelnemer aan Sportweekend Ameland, waar hij snel zijn vaste plek in de hotellounge had gevonden en alles van enige afstand bekeek. Af en toe een snedige, droge opmerking makend. Hij liet anderen in zijn of haar waarde, oordeelde over het algemeen niet zo snel, maar kon je ook met één opmerking weer een beetje op je plaats zetten. Appie, bedankt voor je trouwe lidmaatschap, voor je humor, je betrokkenheid en je vriendschap. Rust zacht.