spelregelvraag van de week Archief

  • Spelregelvraag van de week (14 september 2018)

    Spelregelvraag van de week (14 september 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, nummer 426 alweer. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: Sinds vorig jaar is de buitenspelregel zodanig gewijzigd, dat de plaats van de spelhervatting daar is waar de buitenspel staande speler de bal aanraakt of speelt. Dat betekent dat hij weliswaar buitenspel staat op de helft van de tegenstander, maar dat […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (7 september 2018)

    Spelregelvraag van de week (7 september 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, ook in september elke vrijdag. Het antwoord op de vorige vraag had B-E-C moeten zijn: De eerste overtreding is het binnen het strafschopgebied komen van de aanvaller voordat de bal het strafschopgebied had verlaten. Omdat de bal nog niet in het spel was, dient de doelschop te worden overgenomen en wel vanaf een […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (31 augustus 2018)

    Spelregelvraag van de week (31 augustus 2018)

    Tijd voor de 424e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B-C-D moeten zijn: Omdat de vrije schop op 16 meter van het doel moet worden genomen, is dit een indirecte vrije schop juist binnen het strafschopgebied. Uit een indirecte vrije schop kan niet rechtstreeks worden gescoord en wordt hiermee dus ook geen duidelijke scoringskans ontnomen. De overtredende speler dient […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (24 augustus 2018)

    Spelregelvraag van de week (24 augustus 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C-D-A moeten zijn: de slaande speler dient door het tonen van de rode kaart van het speelveld te worden gezonden. Omdat het hier gaat om het slaan van een toeschouwer (een ander persoon), is de spelhervatting een scheidsrechtersbal en wel vanaf de plaats waar de bal was […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (17 augustus 2018)

    Spelregelvraag van de week (17 augustus 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, de 422e alweer. Het antwoord op de vorige vraag had C-D-D moeten zijn: beide spelers dienen hiervoor de rode kaart getoond worden. Omdat gelijktijdig door verdediger en aanvaller de overtreding wordt gemaakt, dient de zwaarste spelhervatting te worden toegepast en dat is die van de verdediger. Het spel dient dus te worden hervat met […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (10 augustus 2018)

    Spelregelvraag van de week (10 augustus 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A-C-C moeten zijn: het hinderen van de doelverdediger bij het weer in het spel brengen van de bal dient te worden bestraft met een indirecte vrije schop. Een persoonlijke straf (gele kaart) is niet voorgeschreven, tenzij  het gaat om een  herhaalde situatie. De plaats van de spelhervatting […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (3 augustus 2018)

    Spelregelvraag van de week (3 augustus 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: het zie de toelichting op pagina 11 van de spelregelwijzigingen per 1 juni 2018. Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier. Spelregelvraag van de week (3 augustus 2018): Als de doelverdediger de bal vanuit de hand wil uittrappen, wordt hij in zijn […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (27 juli 2018)

    Spelregelvraag van de week (27 juli 2018)

    Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn: het gaat hier om een niet-fysieke overtreding en derhalve wordt een indirecte vrije schop de spelhervatting. Omdat de overtreding buiten het speelveld werd gemaakt, is de plaats van de hervatting de doellijn het dichtst bij de plaats waar de schreeuwende speler zich bevond.  Wil […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (20 juli 2018)

    Spelregelvraag van de week (20 juli 2018)

    Tijd voor de 418e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn: een indirecte vrije schop wordt toegekend indien een speler zich schuldig maakt aan het geven van commentaar, het gebruiken van grove, beledigende of ongepaste taal en/of gebaren of andere verbale overtredingen maakt.  Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier. Spelregelvraag van […]

    Lees verder

  • Spelregelvraag van de week (13 juli 2018)

    Spelregelvraag van de week (13 juli 2018)

    Ook op vrijdag de 13e gewoon een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn: hier worden twee overtredingen gemaakt. Eerst het zonder toestemming betreden van het veld en dan gelijk een onbesuisde overtreding op de tegenstander. Voor beide zaken dient de gele kaart getoond te worden en bij het tonen van de 2e gele kaart […]

    Lees verder