Gisteravond werd er door ons zaalvoetbalteam REF United een oefenduel gespeeld in de Tiggelhal in Ten Boer. Tegenstander was een zaalteam van Loppersum 3. Er werden vijf series van tien minuten gespeeld, zodat trainer Harold tussendoor het een en ander kon uitleggen.

In de eerste tien minuten waren we de bovenliggende ploeg, maar dat ons team soms moeite heeft met scoren is inmiddels bekend. Ballen werden hoog overgeschoten of te onnauwkeurig afgemaakt. Zes opgelegde kansen werden dan ook direct al gemist. Overeenkomstig het gezegde maakten wij dan ook niet het eerste doelpunt, maar viel ie aan de andere kant. Het begon minder goed te draaien, we kwamen met een man minder te staan en stonden inmiddels 0-3 achter. Gelukkig draagt Jan-Willem altijd wel zorg voor zijn eigen doelsaldo en weet altijd toch wel zijn doelpuntje op de een of andere manier mee te pikken. Het was dan ook Jan-Willem die de bal achter de doelman wist te frommelen en de 1-3 op het scorebord wist te zetten.

De ploeg kreeg er weer vertrouwen in en dit resulteerde ook in de volgende opgelegde kans. Koen speelde zichzelf goed vrij, legde de bal klaar bij de tweede paal voor Sander, maar deze liet de bal over zijn voet lopen in plaats van de bal in het doel te lopen. Uiteindelijk kwam de 2-3 wel op het scorebord: Derk wist met een harde uithaal de bal van grote afstand in de kruising te schieten. De aansluiting was helaas van korte duur, aangezien het binnen een halve minuut alweer 2-4 was en Adem in de verre hoek werd geklopt. En toen kregen we ook nog een strafschop tegen, en leek de wedstrijd verloren te gaan worden. Maar met keeper Adem op doel kunnen we wel zeggen dat we een goede sluitpost binnen hebben gehaald. Hij wist deze strafschop met een fantastische reflex te stoppen.

Aangezien we bij deze strafschop ook met een man minder waren komen te staan moesten we nog wel een groot deel van de laatste minuten met een man minder spelen. Gelukkig biedt zoiets ook ruimte bij de tegenstander en daar wist Koen wel raad mee. Hij veroverde in de verdediging de bal, ging met de bal aan de voet richting het doel van de tegenstander, wist onderweg drie tegenstanders uit te spelen, slalomde de keeper ook nog voorbij en zorgde voor de aansluitingstreffer. Blijkbaar smaakte deze actie naar meer, want snel daarna wist hij weer de bal te onderscheppen, hoefde deze keer maar twee mensen voorbij en haalde verwoestend uit en de stand was 4-4. Met een man minder werden er dus twee goals gemaakt! Met nog drie minuten te spelen kwam dit keer ook de tegenstander met een man minder te staan en hier werd direct van geprofiteerd. Sander zette de 5-4 op het scorebord, vlak voordat leidsvrouw Van Der Meulen de wedstrijd beëindigde. Een fantastisch resultaat waar de ploeg trots op mag zijn.

Waar we voorgaande jaren nogal moeite mee hadden zijn strafschoppenseries. Om dit ook direct te trainen werd er na de wedstrijd een strafschoppenserie gestart. Twee van onze genomen strafschoppen werden gescoord, één werd gemist, maar nog het allerbelangrijkste was dat Adem beide strafschoppen van de tegenstander tegenhield en hierdoor de strafschoppenserie werd gewonnen. We kunnen uiteindelijk wel concluderen dat Adem een echte penaltykiller is en wie weet draagt dit bij aan het zelfvertrouwen van het team.

Komende donderdag wordt er nog getraind in sporthal De Weijert in Groningen. Van 21.15 – 22.15 uur de taak voor trainer Harold om de zogenoemde puntjes op de i te zetten, voordat het team vrijdag zal afreizen richting Sittard. Het team zal overnachten op steenworp afstand van de sporthal waar het zaterdag moet aantreden, om in ieder geval fit aan de start te kunnen verschijnen.