Op woensdag 11 juni stond de “Slag om het Noorden” op het programma. In deze derby van het noorden werd tegen COVS Drachten gestreden om de felbegeerde wisselbokaal. Voor ons als Groningen de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het NK, voor Drachten inmiddels de derde. We begonnen erg onwennig in het duel dat een jaarlijkse traditie moet worden, waarbij wij met een uitwedstrijd begonnen in verband met de werkzaamheden aan het sportpark. COVS Drachten had daarom voor deze avond een veld op het sportpark van vv Rottevalle en een scheidsrechter geregeld die de wedstrijd tot een goed einde mocht leiden. Door beide partijen werd vanaf het begin veel druk gezet op de tegenstander en het was voor beide partijen moeilijk de vrije man te vinden. Ook was duidelijk dat beide partijen de wedstrijd niet graag wilden verliezen en de duels werden dan ook fel ingegaan.

In de 16e minuut kwam Koen met de bal voor de goal en legde hij deze netjes af op Piet (oftewel Danny Meiring) die de  0-1 kon aantekenen. In de eerste helft werden er daarnaast ook voldoende kansen gecreëerd. Jan had een aantal keren voor zichzelf moeten kiezen in plaats van de bal af te leggen, wat ook voor Koen opging. Ook Drachten kreeg een aantal kansen, maar keeper Marc wist zijn doel schoon te houden. In de rust werd iedereen op scherp gezet door trainer Johan en kon met frisse moed worden begonnen aan de tweede helft. Ook in de tweede helft werd moeizaam gestart. Uiteindelijk was het Wouter die op zijn wenken bediend werd door Derk en hij kon de 2-0 aantekenen, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Na afloop reikte Douwe Boonstra de wisselbokaal uit aan aanvoerder Sander, waarbij Douwe de goede band tussen beide verenigingen benadrukte. Ook gaf hij beide partijen nog wat nuttige tips voor het aanstaande Nederlands Kampioenschap en hoopte dat we daar nog een wedstrijd tegen elkaar zouden spelen na de poulefase. Al met al een geslaagde avond en volgend jaar een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor beide partijen.