Goede generale REF United voor NK: 7-4 winst op ONR futsal 3

Afgelopen woensdagavond 15 januari stond de laatste test voor ons voetbalteam gepland in aanloop naar onze deelname aan het NK zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen.  Er werd door REF United een oefenwedstrijd gespeeld tegen de jongens van ONR futsal 3 in Peize. Een team dat wekelijks uitkomt in de derde klasse van het zaalvoetbal. Vooraf was ons team uiteraard REF United de underdog, maar na afloop de gevierde man. Er werd uitstekend gespeeld en gewonnen met 7-4 van ONR.

Met een vrijwel complete selectie werd er afgetrapt in Peize, onder leiding van interim-coaches Marije en Marcel. Vanaf het begin was direct duidelijk dat de jongens van ONR wel aardig konden voetballen en een hoog technisch niveau haalden. REF United liet zich echter niet gek maken en zette de tegenstander vanaf het begin onder druk. Na twee minuten konden Koen en Sam goed doorzetten en na een bekeken hakballetje van Sam maakte Koen de 1-0. Dit had de tegenstander duidelijk niet verwacht. We hielden een tijdje stand, maar uiteindelijk scoorde ONR de verdiende 1-1. Gedurende de eerste helft liet REF United het spelletje maken door ONR en wachtte op mogelijkheden. Die kwamen er ook zeker. Al vrij snel werd het 2-1 door Koen, 3-1 door Jan-Willem en 4-1 door Koen. Bij de laatste twee goals moet gezegd worden dat Theo een grote rol van betekenis speelde en ervoor zorgde dat beide personen konden scoren. Vlak voor rust zag je dat wij het moeilijker kregen en dit resulteerde dan ook in twee tegengoals. Er werd gerust met een tussenstand van 4-3 in ons voordeel.

Er werd afgetrapt voor de tweede helft en ONR gaf ons ruimte om te voetballen. Theo wist hier wel raad mee en scoorde vlak na rust de 5-3. Wat een opluchting, we hadden weer een voorsprong van twee doelpunten. Je merkte dat de tegenstander niet wist wat ze van ons konden verwachten. Het geluk was wel duidelijk aan REF United haar zijde, aangezien meerdere kansen door ONR werden gemist. Óf keeper Jan was een sta in de weg, óf de paal zorgde ervoor dat ONR niet kon scoren. Uiteindelijk kreeg ONR wat het verdiende, de 5-4. Hierna was het voor REF United billenknijpen, want het was wachten op de gelijkmaker. Zoals de voetbalwet voorschrijft: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit wel. Na een geweldige counter was daar dan ook Theo die de 6-4 binnen wist te schieten en toen knakte er iets bij de tegenstander. Uiteindelijk kon Theo nog een keer goed doorkomen en was Jan-Willem goed meegekomen. Theo omspeelde de keeper, hield het overzicht en gunde Jan-Willem de laatste goal te maken. Hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Jan Pultrum uit Oosterwolde voor het einde van de wedstrijd.

REF United kan terugkijken op een uitstekende generale. Er werd volwassen gevoetbald en er stond echt een team. Uiteraard hierbij nogmaals dank aan de jongens van ONR voor de oefenwedstrijd en scheidsrechter Pultrum voor zijn leiding. Aanstaande zaterdag zal REF United dit niveau nog een keer moeten halen om minimaal de kruisfinales te halen. We gaan ervoor!