Vrijdag en dus tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, de 449e alweer. Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn: Het slaan van een tegenstander geeft altijd een rode kaart als persoonlijke straf. Omdat hier staat dat de overtreding binnen het speelveld wordt gemaakt, maar niet of het ging om een aanvaller of een verdediger en ook niet of het binnen of buiten het strafschopgebied is gebeurd, kan de spelhervatting zowel een directe vrije schop als een strafschop zijn.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (22 februari 2019):

Bij een bekerwedstrijd moet de beslissing vallen door het nemen van strafschoppen. Uit de derde strafschop wordt gescoord en de scheidsrechter kent het doelpunt toe. De doelverdediger is het niet eens met deze beslissing, omdat hij van mening is dat de bal de doellijn niet volledig heeft gepasseerd en hij beledigt op grove wijze de scheidsrechter. De scheidsrechter toont hem de rode kaart. Mag de doelverdediger nu worden vervangen door de reservedoelman die nog op de bank zit?

A. Ja, een doelverdediger mag altijd tijdens een strafschoppenserie worden vervangen door een reservedoelman die op de bank zit.

B. Ja, dit mag mits deze reservedoelman vermeld staat op het wedstrijdformulier.

C. Ja, dit mag mits er tijdens de wedstrijd nog niet drie keer gewisseld werd.

D. Nee, hij mag alleen worden vervangen door een andere deelnemer aan de strafschoppenserie.

Wat is het juiste antwoord? Vertel het in een reactie op dit bericht!