Vrijdag en dus tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Uit een scheidsrechtersbal kun je niet rechtstreeks scoren, maar je mag de bal wel twee keer achtereen spelen of raken. Wordt de bal rechtstreeks in het doel van de tegenpartij geschoten, dan is de spelhervatting een doelschop. Speel je de bal rechtstreeks in je eigen doel, dan is de spelhervatting een hoekschop. Bij een scheidsrechtersbal is de bal pas in het spel als deze de grond raakt. Gebeurt er iets voordat de bal de grond raakt, dan dient de scheidsrechterbal altijd te worden overgenomen. Wel kan de overtreder een persoonlijke straf krijgen.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

En doe je ook mee aan ronde 2 en 3 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2018-2019!

Spelregelvraag van de week (18 januari 2019):

Een indirecte vrije schop ter hoogte van de strafschopstip, te nemen door de aanvallende partij, wordt zo uitgevoerd, dat een aanvaller de bal aanraakt, maar waardoor deze bijna niet zichtbaar beweegt. Een tweede aanvaller schiet nu de bal op het doel. Wat beslist de scheidsrechter als de bal rechtstreeks in het doel wordt geschoten?

A. Hij keurt het doelpunt goed.

B. Hij laat de vrije schop overnemen.

C. Hij keurt het doelpunt af en hervat met een doelschop.

D. Hij keurt het doelpunt af en hervat met een indirecte vrije schop tegen de aanvallende partij wegens onsportief gedrag.

Wat is het juiste antwoord? Vertel het in een reactie op dit bericht!