Spelregelvraag van de week (11 januari 2019)

Op de dag dat het 21e technische weekeinde van onze vereniging begint de tweede spelregelvraag van de week van 2019. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: sinds 2016 is bepaald dat de bal bij het nemen van een doelschop stil moet liggen binnen het doelgebied. De plaats mag willekeurig worden gekozen binnen dat doelgebied.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

En doe je ook mee aan ronde 2 en 3 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2018-2019!

Spelregelvraag van de week (11 januari 2019):

Stelling 1: Als een speler een scheidsrechtersbal wint en deze gelijk tegen de paal schiet mag hij de bal niet meer spelen.  

Stelling 2: Als er bij een scheidsrechtersbal een overtreding wordt gemaakt voordat de bal de grond heeft geraakt is de hervatting altijd een scheidsrechtersbal.

A. Alleen stelling 1 is goed.

B. Alleen stelling 2 is goed.

C. Beide stellingen zijn goed.

D. Beide stellingen zijn niet goed.

Wat is het juiste antwoord? Vertel het in een reactie op dit bericht!