Maandag 17 december stond voor ons voetbalteam REF United de kwalificatiewedstrijd op het programma tegen COVS Drachten. Deze wedstrijd moest gespeeld worden om te bepalen wie er namens district Noord naar het NK zaalvoetbal mag op 19 januari in Den Helder.

Het bleek in Houtigehage  een spannende strijd. In een gelijkopgaande wedstrijd stond Drachten na 8 minuten met 5 spelers. Danny zat op de bank en riep dat hij de eerste goal ging maken. Hij kwam er inderdaad in en maakte zijn woorden waar, 0-1. De feestvreugde duurde niet lang, want we stonden te slapen bij een intrap en daar was de 1-1. Vrij snel daarna was het ook 2-1 voor Drachten.

We kregen kansen genoeg om te scoren, maar de paal en het zijnet werden veelvuldig geraakt. Toen Drachten weer met een man minder kwam te staan lukte het ook niet om weer op gelijke hoogte te komen.  10 minuten voor tijd maakte Koen alsnog de gelijkmaker. Helaas waren we daarna het spoor bijster. Nadat het 3-2 stond voor Drachten ging keeper Adem mee naar voren om weer op gelijke hoogte te komen. In plaats van zelf de kansen afmaken, schoot Drachten de bal in een leeg doel. In de laatste minuut wist Koen er nog 4-3 van te maken. Als daarna de counter van Drachten eruit gehaald wordt en je met een man minder komt te staan, weet je dat het lastig gaat worden om nog op gelijke hoogte te komen. Drachten was nuttig in het benutten van hun kansen en bepaalde de eindstand op 5-3.

COVS Drachten mag door deze overwinning de noordelijke trots proberen hoog te houden op het NK Zaalvoetbal. Wij willen hun nogmaals feliciteren en wensen jullie veel succes toe!