Spelregelvraag van de week (7 september 2018)

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, ook in september elke vrijdag. Het antwoord op de vorige vraag had B-E-C moeten zijn: De eerste overtreding is het binnen het strafschopgebied komen van de aanvaller voordat de bal het strafschopgebied had verlaten. Omdat de bal nog niet in het spel was, dient de doelschop te worden overgenomen en wel vanaf een willekeurig punt binnen het doelgebied. De overtreding (het te vroeg binnenlopen van het strafschopgebied) dient te worden bestraft met een gele kaart.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

RECTIFICATIE: in de deze zomer uitgekomen Aftrap publiceerden we enkele spelregelwijzigingen voor het nieuwe seizoen. Daar stond ook bij dat bij een hoekschop de verdediger de bal al mag raken of spelen voordat de bal buiten het strafschopgebied is. Dat is evenwel  te voorbarig. Deze  regel zal binnenkort worden beproefd bij een tournooi en na evaluatie misschien in de toekomst worden ingevoerd.

Doe je ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap? Maak nu ronde 1!

Spelregelvraag van de week (7 september 2018):

Een speler staat op het moment van spelen in buitenspelpositie. Hij loopt nu zijn eigen helft op en speelt daar de bal. De scheidsrechter fluit. Waar wordt nu de vrije schop genomen?

A. op de plaats waar de speler stond toen de bal gespeeld werd

B. op de middenlijn waar de speler deze passeerde

C. op de plaats waar de speler de bal speelde

D. op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter floot

Laat onderstaand het volgens jou juiste antwoord weten!