Spelregelvraag van de week (3 augustus 2018)

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: het zie de toelichting op pagina 11 van de spelregelwijzigingen per 1 juni 2018.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (3 augustus 2018):

Als de doelverdediger de bal vanuit de hand wil uittrappen, wordt hij in zijn bewegingen gehinderd door een aanvaller die elke beweging volgt. Een verdediger wil zijn doelverdediger helpen en duwt de aanvaller met de borst opzij. De doelverdediger kan nu beter uittrappen. Hoe moet de scheidsrechter nu reageren?

1. Disciplinaire straf
A. geen kaart
B. gele kaart
C. rode kaart

2. Spelstraf/hervatting
A. indirecte vrije schop
B. directe vrije schop
C. strafschop
D. scheidsrechtersbal
E. geen/doorspelen

3.  Plaats van de hervatting
A. waar de bal was
B. waar de verdediger duwde
C. waar de aanvaller hinderde
D. vanaf de strafschopstip
E. niet van toepassing

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.