Spelregelvraag van de week (1 juni 2018)

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: Wil het afschermen van de bal onbestraft blijven, dan dient de bal binnen speelbereik te zijn en te blijven, wat hier dus niet het geval is. Dus is er hier sprake van een overtreding. Omdat er sprake is van het maken van fysiek contact, is de spelhervatting in een dergelijke situatie een directe vrije schop en zou een strafschop kunnen zijn als het contact plaats heeft binnen het strafschopgebied en de verdediger de overtreder is.  

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (1 juni 2018):

Een speler staat op het moment van spelen in buitenspelpositie. Hij loopt nu zijn eigen helft op en speelt daar de bal. De scheidsrechter fluit. Waar wordt nu de vrije schop genomen?

A. Op de plaats waar de speler stond toen de bal gespeeld werd.

B. Op de middenlijn waar de speler deze passeerde.

C. Op de plaats waar de speler de bal speelde.

D. Op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter floot.

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.