Spelregelvraag van de week (27 april 2018)

Ook op Koningsdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: De overtreding – steunen op een medespeler om bij de bal te kunnen – wordt als onsportief gedrag gezien, waarvoor een gele kaart getoond moet worden, waarbij als spelhervatting een indirecte vrije schop behoort.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (27 april 2018):

Een directe vrije schop, even buiten het strafschopgebied in het voordeel van de verdedigende partij, wordt teruggeplaatst op de doelverdediger. De scheidsrechter staat in de baan van het schot, waardoor de bal van richting verandert en in het doel verdwijnt, zonder dat iemand anders de bal raakt. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Aftrap na geldig doelpunt

B. Doelschop

C. Vrije schop overnemen

D. Hoekschop

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.