Spelregelvraag van de week (9 februari 2018)

Tijd voor de 395e achtereenvolgende spelregelvraag van de week; hulde Klaas! Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn: Zie pagina 48, 2, indirecte vrije schop. Een indirecte vrije schop wordt toegekend indien een speler zich schuldig maakt aan het geven van commentaar, het gebruiken van grove, beledigende of ongepaste taal en/of gebaren of andere verbale overtredingen maakt.    

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Heb je ronde 3 en 4 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt?

Spelregelvraag van de week (9 februari 2018):

Halverwege de speelhelft van de verdedigende partij lopen een aanvaller en een verdediger achter de bal aan. Als zij in duel gaan om de bal te bemachtigen, komen beide spelers buiten de zijlijn terecht en daar maakt de verdediger een te late tackle, zonder daarbij het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen. De bal blijft binnen de lijnen van het speelveld. Wat zal de beslissing moeten zijn?

A. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij affloot en toont de verdediger een gele kaart.

B. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde een toont de overtreder de gele kaart.

C. Hij hervat het spel met een indirecte vrije schop, omdat de overtreding buiten het speelveld plaatsvond en toont de verdediger de gele kaart.

D. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!